• SM-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Nekem két panaszom is lenne, leírom mindkettőt, mert lehetséges hogy kapcsolatban állnak egymással.Az egyik panaszomat körülbelül egy éve vettem észre, a jobb szememben apró foltok , vagy inkább porszemhez hasonlítanám "úszkálnak". Nem mindig veszem észre őket, vagy lehet már hozzászoktam, de akkor is ott vannak és elég zavaróak, főleg olvasásnál.A másik jobban aggaszt, mert már 3 hete folyamatosan zsibbad a bal lábam nagyujja. Olvastam róla, hogy az SM-nek hasonló tünete van, de lehet , hogy csak rémeket látok..(remélem) Előre is nagyon köszönöm válaszát!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Az első tünete mögött, ha ez folymatosan jelentkezik, akkor valószínű, hogy szemészeti ok áll, úgyhogy keressen fel egy szemészeti szakrendelést. A lábujjzsibbadása valószínűleg amiatt van, hogy valahol a lábon nyomódik az az ideg, mely a lábujj érző beidegzését biztosítja. Ez lehet egy szorosabb cipő, hosszabb ideig a láb adott helyzetben való tartása illetve lúdtalp miatt is. próbáljon meg nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmű krémet használni a lábhátra és a nagyujjra (Flector, Diclac, Voltaren) és ha erre panaszai nem csökkenek 10 nap alatt, akkor neurológiai és ortopédiai vizsgálatot javaslok. SM-nek nem ezek a típusos tünetei.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 13:44; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: