• Carpális alagút szindróma?2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 210.07.24-én már írtam, kaptam is választ Szamos Doktornőtől.Köszönöm! Azóta voltam MRI-n, melynek leletét továbbítom Önöknek: Nyaki lordosis teljesen eltünt, sőt a középső szakaszon néhány foknyi kyphosis alakult ki. Ezen a szakaszon a csigolyatestek laposabbak, peremeik megnyúltak. A közöttük levő discusok jelszegényebbek. A C. III.-IV. magasságban enyhe körkörös protrusio van. A C. IV.-V. szintjén jobb oldali paramedialis kiboltosulás látható, mely 17mm alapú, 4mm mély, az elülső liquerteret jórészt szintén kitölti. A C. VI.-VII. magasságban enyhe medialis kiboltosuás látható. ORVOSI VÉLEMÉNY: Tartási rendellenesség. Mérsékelt degeneratív elváltozások. Protrusiok a C.III-IV., IV.-V., V.-VI., VI.-VII. magasságban, melyek körül a legkifejezettebb a C. IV.-V. szintjén levő jobb oldalon. Mit jelent ez? Mi a teendő?Végezhetek-e továbbra is álló munkt?(33éves fodrász vagyok)Mit ne sportoljak, mit szabad?Csontkovácshoz fordulhatok-e?Minden tanácsot szívesen fogadnék! Köszönöm! T.Ildikó

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a alagút szindróma témában

        Kedves Kérdező! Az MR alapján a jelezett csigolyák közötti porckorongokon kis előboltosulások alakultak ki, mely hétköznapi nyelven "kopásából" származik. Mindenképpen oda kell a későbbiekben figyelnie rá, hogy ezek ne növekedjenek és ne alakuljon ki gerincsérv. A munkájából adódó kényszertartás miatt a nyaki gerinc normális görbülete megváltozott, mely a gerincoszlop melletti izomzat görcsét, merevségét okozza, ezáltal nyaki illetve fejfájáshoz, karzsibbadáshoz vezethet. legfontosabb a megfelelő tartás, ehhez munka közben ajánlanám a tartásjavító heveder viselését (neurológus felírhatja Önnek), illetve rendszeres gerinctornát, mely a gerinc melletti izomzat megerősítésével véd a további rosszabbodástól. A legjobb az úszás és a speciális gyógytorna. Emellett a rendszeres nyaki gerinc masszázs is jó hatású. Próbálja meg ezeket.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 23., 21:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: