• Beszéd és nem gondolkodási zavar tartóssága SM-nél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 3 éve nyilvántartott SM beteg vagyok. Eddig leginkább a fáradékonyság és járás ill. egyensúly problémám és gyenge kommunikációs készségem (szóbeli kifejtőképesség) romlása jelentkezett de úgy gondolom a gondolkodásom tiszta maradt. Most nyáron,3-4 hete a hőségben a beszédkészségem jelentősen romlott, nehezen értik meg a mondandómat de az írásbeli kommunikációs készségem úgy gondolom nem változott. Kérsésem - anélkül, hogy ismerné a leleteimet, főképpen MRI anyagomat - mia véleménye arról, hogy tartós romlás-e, vagy csak a remittáló-relapszáló korformám alapján egy shub-ról nan szó és megjavulhat ,visszatérhet a beszéd képességem? Köszönettel és reménykedve várom válaszát Üdvözlettel: Bajtai L.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Általában a subok 1-2 hét alatt, de leginkább néhány hét alatt lezajlanak. Azt sem állítom, hogy tartós romlásról van szó, valószínű, hogy a hőmérséklet tartós csökkenésével a panaszai javulni fognak, mivel nem konkrétan a betegsége romlása okozza a panaszokat nagy valószínűséggel. Az SM tünetei romolhatnak a hőmérséklet változására, de ez nem subnak felel meg.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 09:15; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 16:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: