• Pontosan mit jelent ez ill javasol-e műtétet mert a fájdalom és a zsibbadás nem akar szünni pedig fizikora is járok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.07.21.Nyaki gerinc MRI vizsgálat eredménye:A cerv icalis lordosis kiegyenesedett.A C4 segmentum magasságában a jobb forament deg.osteophyta szűkiti.AC5 korongon jobb oldalon lateralisan,degenerativ osteophytával a myelont enyhén comprimáló kb.3mm átmérőjű sérv van.A C6 korong bal oldalon foraminalisan lateralisan protudált,eléri a gyököt.A myelon szabályos jelintensitású.Jobb oldali C5 sérv.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező! Az MR alapján a V és VI nyaki csigolya közötti porckorongokon egy-egy kisebb előboltosulás van, mely a kilpő ideggyököt a VI magasságában kisfokban nyomja, illetve több szintben meszes felrakódás. Műtétet egészen addig nem szoktunk javasolni, amíg a tünetek konzervatív módon javulnak fizioterápiára illetve gyógyszeres kezelésre. Az Ön esetében ezek az előboltosulások kicsik, nem érdemes műteni őket. A műtét nem biztos, hogy javítana a panaszain.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 10., 09:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 16:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: