• Mr koponya vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérem szépen a következő koponya MR vizsgálat eredményének véleményezését: lelet:Sagittalis T1,axialis T2 és FLAIR, coronalis vékonyszeletes T2 sequenciák, valamint MRA mérések készültek. Az agyállományban krülírt jelzavar nem ábrázolódik. A cranio-cervicalis átmenet ép. A kiülső és belső liquorterek infra és supratentonialisan egyaránt diffúz jelleggel mérsékelten tágabbak. Az MR angiogrammon variáns eredésű jobb ACP. VÉLEMÉNY Térfoglalásra suspect képlet nem ábrázolódott. Jelzetten tágabb liquorterek. Variáns MR angiogramm. Melléklet: A bal sinus maxillarisban mintegy 16mm legnagyobb átmérőjű retentios cysta. Kérem szíves véleményezését e lelet kapcsán. Tisztelettel, Petruska

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a MRI lelet témában

        Kedves Kérdező! Gyakorlatilag negatív az MR lelete, azaz semmi8lyen kóros elváltozás nincs az agyban. A jobb oldali, egyik hátsó agyi ér a szokásostól eltérő módon fejlődött ki, de ez nem kóros, csak egy normális varians. A bal arcüregben leírt cysta szintén nem valószínű, hogy tünetképző.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. július 26., 14:25; Megválaszolva: 2010. július 29., 18:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: