• Mitől zsibbadok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Észrevettem, hogy néha rám jön a zsibbadás, kezem szokott iszonyatosan lezsibbadni, általában akkor hogyha pánikolok. Ilyenkor beveszek enyhe nyugtatót, de utána sem jobb. Szédelgek is közbe, és halálfélelmem van. 17 évesen volt utoljára ilyen, mikor összejöttek a dolgok, akkor szintén hipochonder voltam, mint most, és szintén zsibbadtam. Nagyon félek! Szinte semmi életem sincs, mert minden nap fáj valamim... Lenne még egy problémám, 3 napja több órát gyalogoltam, nehezen bírtam, és azóta óriásira dagadt a lábfejem ill. a bokám! Mintha nagyobbodna is ... Csak a jobb lábamon, mi lehet a gond vele??? jegelem, borogatom, de nem lohad le ... Kérem segítsen!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a zsibbadás témában

        Kedves Hölgyem! Ha a zsibbadás stressz szituációkban jelentkezik, akkor nagy valószínűséggel lelki eredetű dologról van szó. Persze a szervi eredet addig nem zárható ki, míg ki nem vizsgálták, ezért neurológus felkeresése javasolt. Egyébként a panaszt akár az is okozhatja, ha szapora légzés alakul ki a pánikroham alatt, ez eltolja a kálcium egyensúlyt, így zsibbadás alakul ki, de akár gerinc eredet vagy az ideg csuklókörnyéki nyomódása is okoz kézzsibbadást. A lábdagadás miatt kenje lábát gyulladáscsökkentő krémmel, és polcolja fel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 25., 00:42; Megválaszolva: 2010. július 27., 16:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: