• Lehetséges-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        13-eve szklerozisz multiplexet diagnosztizaltak nalam ,rengeteg kortizont kaptam erre a betegsegre .2 eve MRI csinaltattam ,az orvosom szerint csak hegesedesek latszodnak ,amit persze en nem latok az MRI- felvetelen ,kivettek most minden kortizont nemkapok semmijen kezelest,de sajnos vannak olyan napok amikor rosszulvagyok pl.allando fejfajas, botladozas ,erotlenseg.Mi az eljaras ijen esetben? Lehetsegs-e,hogy meggyogyultam?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! A szteroidot SM kezelésénél az akut tünetek megszüntetésére szoktuk alkalmazni, hosszaú ideig fennálló kezelésként nem. Napjainkban hosszútávú kezelésként a különböző immunmodulánsok jönnek szóba. Meggyógyulni ebből a betegségből úgymond nem lehet, az viszont elképzelhető, hogy a betegsége úgynevezett nyugalmi fázisban van, nincsenek jelentős rosszabbodások, csak a korábban meglevő tünetek észlelhetők. Mindenképpen ismételt neurológiai vizsgálat szükséges annak eldöntésére, hogy van-e rosszabbodás az állapotában és szükség van e valamilyen kezelésre.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. július 21., 07:35; Megválaszolva: 2010. július 24., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: