• Gyermekneurológiai vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kislányom 3 és fél hónapos. Már születése után észrevettem, hogy a bal szeme szűkebb és egy kicsit meg is volt duzzadva neki. Ezt akkor azzal magyarázták, hogy a születése utáni napokban infúziót kapott, mert a táplálása nehezen indult. Születése után 10 nappal hazahozhattuk, minden vizsgálat negatív volt. Azóta kizárólag csak szoptatom. A szeme azonban továbbra is kisebb a jobbnál és ha a bal oldalán alszik, akkor néha be is duzzad neki, viszont kb. fél óra múlva már el múlik a duzzanat róla. Teljesen jól használja, ki is tudja nyitni, követi a tárgyakat. Említettem ezt a doktornőnknek, valamint még azt is, hogy a bal hallójárata is szűkebb a jobbnál - emiatt a hallásvizsgálatot sem tudták még elvégezni, mert a műszer nem fért bele, amúgy úgy tűnik, hogy a hallásával is minden rendben van, mert a zaj forrása felé fordul -, ő azt javasolta, hogy vigyük el egy neurológushoz a biztonság kedvéért, bár véleménye szerint minden rendben van, természetes, hogy a két oldalunk nem teljesen egyforma. Csinált koponya UH-t is, ott is minden jó volt. Ön szerint ez normális? A gyermekneurológusnál milyen vizsgálatokra számíthatunk? Segítéségét előre is köszönöm. Tisztelettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Ha nem tűnik úgy, hogy a baba nem lát, a pupillái egyformák és a két szeme is együtt mozog, akkor valószínű, hogy csak fejlődési variációról van szó, arról, hogy a két testfelünk nem teljesen egyforma. Ha biztos akar lenni kérjen nyugodtan gyermekneurológiai szakrendelésre beutalót. Ott megvizsgálják a babát, ép-e a mozgása, figyelme megfelelő-e, azaz felmérik, hogy az idegrendszer fejlettsége a korának megfelelő-e, esetleg, ha szükségesnek látják, megismétlik a koponya UH. Semmilyen fájdalmas dolog nem fog történni a babával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. július 20., 19:22; Megválaszolva: 2010. július 24., 17:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: