• Beszédzavar, feledékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktor úr/Doktor nő! 31 éves vagyok. 14 éves koromban agydaganattal műtöttek (oligodendroglioma műtét bal frontálisan) melynek során a teljes tumort eltávolították. A műtétet követően újranövést nem mutattak az MR vizsgálatok. A műtét után parciális motoros epilepsia maradt fenn, melyet kombinált terápiával kezelnek (Topamax, Lamictal). Így 2007 óta nincsenek rohamaim. Az utóbbi időben tapsztaltam hogy jelentősen romlott a memóriám, sok mindent fel kell írnom, nem tudom elmondani pontosan amit szeretnék (vagy nem azokat a szavakat használom). Jeleztem a férjemnek ezt, ő azt mondta, korábban is feledékeny voltam, ő nem érzi olyan súlyosnak ezt mint én. Azt mondta, "semmi baj", és ez biztos csak azért van, mert az utóbbi fél évben elvesztettem az állásom a válságnak köszönhetően (kétdiplomás közgazdász vagyok) és most nem használom úgy a fejem mint régen. Engem viszont aggaszt a beszédzavar és hogy mindent fel kell írnom. Mi okozhatja ezt? Előfordulhat hogy csak pszihés?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a memóriazavar témában

        Kedves Kérdező! Lehet pszichés tünet is, de mindenképpen szükséges lenn újabb MR vizsgálat, ha az elmúlt fél évben nem volt. Emellett EEG kontroll is célszerű lenne. Beszélje ezt meg kezelőorvosával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. július 19., 15:04; Megválaszolva: 2010. július 22., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: