• Mi lehet a baj? Apósom gyakran van rosszul, ilyenkor végtagjai feladják a szolgálatot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/ Úr ! Az apósomról lenne szó,aki 69 éves és olyan problémája van,hogy elég sűrűn van rosszul olyan értelemben hogy összerogyik de nem ájul el és abban a pillanatban a szó szoros értelmében ,elnézést a kifejezésért,de összecsinálja magát székletileg és húgyutilag egyaránt!De volt már olyan is hogy nem is lett rosszul és mégis megtörtént minden,ráadásul nem is érzi hogy őneki szükséglete lenne!Nagyon sok vizsgálat volt már,pl.: CT,MRI,ultrahang,röntgen és sehol semmi baj!A gyógyszerek amiket szed: Nebispes 5mg; Furon 40mg; Tricate 5mg; Kaldyum 600mg; Simvastatin 20mg; Aspirin 100mg; Syncumar; Bisoblock; Milurit 300mg; Simvor 20mg; Normodipine 5mg; Amilorid . Van egy kis érszűkülete, a jobb szívkamrában egy kis víz. Kérdésem: Ön szerint mi lehet a baj és mit javasol hova forduljunk még ! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel : F. Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A végtagok hirtelen kialakuló átmeneti gyengesége lehet gerincvelői eredetű is, nemcsak agyi eredetű, bár nem tudom milyen CT és MR vizsgálata volt. Epilepsziás mechanizmus nem valószínű a háttérben, ha az eszméletét nem veszíti el, de a biztonság kedvéért egy EEG vizsgálat célszerű lenne. Ismételt neurológiai vizsgálat lenne szükséges.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 18., 20:09; Megválaszolva: 2010. július 22., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: