• Bizsergés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves WEBBeteg, Az utóbbi időben ülés közben, egy bizonyos pózban (munka közben, számítógép előtt ülve) bizsergő érzést érzek a nyakamban, egy fix ponton mindig. Olyan érzés, mintha egy hangya mászna a bőrömön, tehát nem a klasszikus bizsergés. Mi lehet az oka? Előtte több héten keresztül görcs jelentkezett ugyanitt, ugyanebben a pozícióban ülve. Köszönettel:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bizsergés témában

        Oka lehet gerinc eredetű és hozzájárulhat a nyaki izmok merevsége. Végezzen nyakizom-erősítő tornagyakorlatokat, figyeljen a helyes testtartásra, üljön egyenes háttal, érdemes gyógymasszőrhöz is eljárni, úszni. Ha ezek nem segítenek, neurológust keressen fel!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 16., 08:22; Megválaszolva: 2010. július 16., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...