• Agyvérzés-zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010. 05. 16-án agyvérzést kaptam . /Jobb oldalam lebénult,de második napon már lábra álltam , majd 6 hetes rehabilitáción vettem részt . Mozgásom sokkal jobb lett segédeszköz nélkül járok , kezem a finom mozgásokat is tudja. Ami nem múlt el ..az a zsibbadás, az egész jobb oldalam a mai napig zsibbad, a járásomban elég zavaró,úgy érzem gyakran mintha le merevedne a combom , a karom is nagyon zsibbadt. Van remény arra , hogy ez az érzés megszűnik ?..elmúlik ? Köszönettel várom válaszukat.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Ha az agyvérzés érintette az agynak az érző központját, akkor a zsibbadás mérséklődhet, de nem biztos, hogy teljesen megszűnik. Az izmok merevsége ellen leginkább a rendszeres mozgással tud segíteni pl. kerékpározás, úszás, gyógytorna.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. július 15., 16:52; Megválaszolva: 2010. július 17., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: