• Kéz zsibbadás - Okozhatja gerincsérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Június eleje óta zsibbad a jobb kezem, főképpen a hüvelyk és mutató ujjam, bizonyos bemozdulásokra erősen lezsibbad az egész karom. Pl. olyan széken ülök, amely nem jól támasztja meg a hátamat, jobb kézzel nyúlok valami után, sima felületen hanyatt fekszem vagy kerékpározom, számítógép billentyűzeten gépelek stb. Készült nyaki gerincről röntgen, amely a következőket mutatja. A nyaki lordosis csökkent. A C. V-VI közötti discus lelapult. A csigolyatest peremszéleken mészfelrakódások láthatók. Voltam ideggyógyásznál és reumatológusnál, mindkettő nyaki sérvre gyanakszik. Sajnos MRI időpontot csak decemberre kaptam. Többféle gyógyszert szedek, neuromultivit, myderison, melox. A rematológus súlyfürdőt javasolt, masszázst és fizikoterápiás kezelést, valamint otthonra Schanz gallér használatát. Kérdésem, hogy ha valóban nyaki sérvem van, ezekkel a kezelésekkel mennyire javítható ez az állapot, és mennyire hosszadalmas ez a gyógyulási folyamat. Mivel gyerekkorom óta gerincferdülésem van, az ideggyógyász azt mondta, hogy ebben az esetben a műtétre nincs lehetőség (nem is igazán szeretném). Hasonló tüneteket okozhat-e más jellegű betegség, elváltozás? Egy természetgyógyász (csontkovács) tud-e segíteni?

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Panaszai lehetnek nyaki gerinc eredetűek, de bennem a leírása alapján egy egyszerűbb ok is felmerül, mégpedig a kezet ellátó egyik ideg nyomódása a csukló magasságában. A tünetek erre is jellemzőek. Ezt egy egyszerű, úgynevezett ENG (elektroneurographias) vizsgálattal lehet igazolni vagy kizárni. Ez a vizsgálat eldönti, hogy nyaki ideggyök eredetű-e a panasza vagy a csukló magasságában nyomódik az ideg. Próbálja ezt kérni neurológusától.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. július 14., 16:51; Megválaszolva: 2010. július 17., 18:08

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Édesapámnak nem rég volt MR vizsgálat. Ő most 56 éves, túlsúlyos, kb. 120 kg. És már hónapok óta szenved a hátával. Az ideggyógyászhoz időpontot később kapott, aki lefordította volna nekünk a papíron levő latin...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta tartó migrén miatt agykoponya natív MR vizsgálatot, valamint MR angiográfia iv. vizsgálatot végeztek rajtam, kontrasztanyagot nem kaptam. Az erről készült lelet értelmezéséhez szeretném a segítségét...
        Tisztelt Doktornő! 11 hónapos kislányunkkal kapcsolatban szeretnék kérdezni! 39.hétre született, természetes úton, 10/10 es agpar.al, 3010 gramm súllyal. 5 hónapos kora óta babaúszásra járunk. Kb.6 hónaposan fordult meg először, 7 hónapos...
        Tisztelt Doktor Nő! 20 éves fiú vagyok, Sosem volt ezelőtt ilyen problémám.. Az egész úgy kezdődött, hogy decemberben hirtelen azt éreztem, hogy zsibbad a jobb fél oldalam, majd következett a látászavar, amit egy erősebb beszédzavar...
        Még januárban voltam gyökérkezelésen, és sajnálatos módon ideget szúrhattak meg az injekcióval, ezért még most is fennálló nyelési nehézségem van, amelyre azt javasolták, hogy a b-komplex tablettával lehet meggyorsítani a gyógyulási...
        15 hónapos baba leset a székről homlokát fél arcát beütötte szemhéja belilult meg a homloka. sokára ment le a duzzanat,röngent nemcsináltak,voltunk szemészeten nemtaláltak semmi eltérést. De a homloka és rögtön a szem fölött 1-2 mm...
        Üdv: Dr. Nő Már egyszer kérdeztem öntől hogy mi lehet SM v Lyme akkor még nem volt meg a Liquor eredmény. Most azonban mellékelném és szeretném meg kérni hogy hétköznapi ember nyelvére fordítsa le nekem ill hogy mik a normális értékek és...
        Tisztelt Doktornnő! Fülzúgásra és csigolyabántalmakra,reumatikus fájdalmakra a köv.gyógyszereket irták fel. Cognit, Arlavert,Zadex,Sirdalud. Igazolt vastagbélgyulladásom van, ami, ha kiujul, akkor vérzik. Salazopyrinnel és odafigyeléssel...
        Tisztelt Doktor nő! 2016. februárjában gerincsérvet diagnosztizáltak nálam L IV-V csigolyáknál, majd augusztusban SM betegséget állapítottak meg. Idén januárban mozgásra fokozódó fájdalmak jelentkeztek: derék, kersztcsont környékén,...
        Jónapot kívánok! már 2 hónapja csak zsibbad a kezem és bőrérzéketlenségem van. Nagyon kellemetlen a kezem és a lábam zsibbad de a testem többi részén mindenhol bőrérzéketlenség van. Kérem segítsen, előre is köszönöm.