• Kettős látásom van, minden lelet negatív

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Udv. A kerdesem a kettoslatasommal kapcsolatos tulvagyok mar a szemeszeti es labor vizsgalok az mri amit a neurologus kert mind negativak lettek.Azert fordulok onokhoz mert az elso vizsgalat ota ami majus 13.an volt nem derult ki mitol van.A leleteimet csak a hazi orvosnak tudtam megmutatni mivel a neurologiara augusztus 23.ra kaptam idopontot.A panaszom kozel 2 honapja kezdodott reggeli ebredes utani kettoslatassal ami mara mar sokszor megmarad egesznap.Megfigyelesem szerint a munkammal jaro stressz hatasara javul rendezodik a latasom de a pihenonapjaimon megmarad.Amit meg eszre vettem hogy a bal szemem sotetebb kepet ad mint a jobb.Mint mar irtam a neurologus altal kert vizsgalatok:szemeszet,vervetel.pajzsmirigy,mri,mind negativak lettek.Nem szeretnek meg 2 honapot elvesztegetni ezert kernem tanacsukat hova forduljak,milyen vizsgalat lehet meg ami segit kideriteni az okat. Kerem adjon tanacsot mit tegyek ha kell feltoltom a leleteimet is bar mind negativ lett.

        WEBBeteg szakértő válasza a kettőslátás témában

        Kedves Kérdező! A kettőslátás oka az, hogy a két szem által közvetetített kép nem esik egybe azáltal, hogy a szemizmok nem tudják a megfelelő helyzetben tartani egyik vagy mindkét szemet. A vizsgálata nélkül, anélkül, hogy tudnám azt, hogy melyik szemizom gyengesége okozhatja a gondot nehéz az okot megmondani. Szemészeten Hess- függöny vizsgálaton volt? ez a vizsgálat még akkor is meg tudja határozni az érintett szemizmot, ha ezt amúgy szabad szemmel nem lehet. Ha az MR vizsgálat negatív lett, lehet, hogy izombetegség (felmerül a szemizmok izolált mysatheniaja is), vagy cukorbetegség általi szemmozgató ideg bántalom áll a háttérben. Mindenképpen ismételt neurológiai vizsgálat szükséges, mert csak ő tudja a szükséges vizsgálatokat indikálni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 08., 00:03; Megválaszolva: 2010. július 10., 16:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: