• Összetett Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Úr! Nagyságrendileg 12 éves korom óta szedek gyógyszert a szívemre és a vérnyomásomra, természetesen kontroll mellett, a 95-ben pitvari fibrillációval bekerültem a kórházba. A stresszes tavalyi évnek köszönhetően kialakult (ha jól emlékeszem, így fogalmazott az orvos) a felnőttkori epilepszia is, erre úgy derült fény, hogy elveszítettem az eszméletem 10-15 percre, ekkor vitt be a mentő. Egy jó ismerősöm figyelt fel rá, hogy estére gyakorlatilag „elkékülnek” a kézfejeim és néha az alsó lábszáram – nekem nem tűnt fel addig, amíg nem említette. Ami viszont feltűnt nekem, hogy egyre gyakrabban érzem úgy, mintha ezernyi gombostűvel szurkálnák a fejem tetejét belülről, ezzel párhuzamosan furcsán illesztem a szavakat egy mondaton belül – erre szintén a baráti köröm figyelt fel. Mivel most sikerült elhelyezkednem újra pár hónap után – nem volt munkám - , nem igazán szeretnék hosszabb kivizsgálásokra menni, az orvosaimat (Házi és Epilepszia) ismerve nagyon lelkiismeretesek és nagyra becsülöm Őket, de erre tényleg nem tudok most időt áldozni. Az új munkaadóm pedig kiküldött Németországba pár hétre, hétfőn indulok. Nem tartom magam hipochondernek, az ismerőseim sem tartanak annak sőt, ellenkezőleg. Az említett tünetek és észlelések alapján számítanom kellene valami rosszabbodásra, vagy valami kialakuló betegségre?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A panaszai lehetnek stresszből, fáradtságból adódóak, de lehet egyéb betegség tünete is. A vizsgálata és a részletesebb kikérdezése nélkül ezt eldönteni nem lehet. Mindenképpen keresse fel neurológus kezelőorvosát.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. július 07., 23:02; Megválaszolva: 2010. július 10., 16:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: