• Mitől alakult ki a polineruopátia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A férjemnél (most 58 éves) tavaly megállapitották a polineuropátiát. Azonban az okokat a mai napig senki nem tudta kideriteni. Több helyen jártunk, de igazán kezelést nem kapott. (Thiogamma, Milgamma kivételével) A tünetei folyamatosan rosszabbodnak. (pl. láb- és kéz zsibbadás, érzéketlenség) A vérvételek szerint a cukorja rendben van (Diaprel). Csináltak több műszeres vizsgálatot is : pl. a II.Bel-en Kempler tanár úr vezetésével, vagy a Margit kórház neurológiáján, majd a Neurológiai Intézetben is. Kérem, segitsenek, hová fordulhatnánk, milyen szakrendelésre tudnánk elmenni. Köszönettel: E.I.

        WEBBeteg szakértő válasza a neuropathia témában

        Kedves Kérdező! Az a tény, hogy a férje cukorbeteg, elég ok arra, hogy a polyneuropathia kialakuljon, annak ellenére, hogy vércukorértékei normál tartományban vannak. Egyszeri vérvételek nem mérvadóak, a hosszú távú vércukorértékről a HgbA1C ad felvilágosítást, melyet vérvétellel lehet ellenőrizni, ha még nem volt. Napjainkban vannak már olyan gyógyszerek (Gordius, Lyrica, Thiogamma), melyek cukorbetegség talaján kialakult polyneuropathia tüneteit megfelelően tudják mérsékelni. Kérjék ki ez irányban neurológusuk véleményét.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. június 30., 14:44; Megválaszolva: 2010. július 02., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: