• Fura szédülés, szemmozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Tegnap este igen megijedtem, mert mikor lefeküdtem, elkezdtem szédülni, forgott körülöttem a világ. És ez akkor sem szünt meg, mikor kinyitottam a szemem, sőt! Olyan érzésem volt, mintha a szememet nem tudnám megállítani, egy pontra függeszteni, hanem mozgott folyamatosan, mint amikor az ember kinéz a vonatablakon és követi az elsuhanó fákat a szemével. Csak amikor felültem, akkor csökkent illetve szünt meg az érzés. Nagyon nehezen tudtam elaludni, részint azért is, mert nagyon rémült voltam, meg azért is, mert hányingerem lett, gondoplom, a szédüléstől. Utána kétszer ébredtem még fel, rövid idő alatt, és akkor megvolt még ez a fura érzés, és nem tudom ettől a rémülettől-e, de azt éreztem, teljesen leízzadtam és kapkodom a levegőt. Utána az egyik oldalra feküdve és a páromhoz bújva az érzés megszünt, ám mikor átfordultam a másik oldalra, ez megmaradt. Később ez is megszünt, elaludtam, és reggel már nem jött vissza ez a fura szédülés, bár kicsit nyomottnak érzem magam és fáradtnak. A szememet is. Mitől lehetett ez, valami nagy baj történt, vagy egyszerű fáradtság és idegesség is lehet az oka? Illetve nálam nemrégen megállapították, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, azaz a TSH-m magas volt, ami miatt kb. két hete már szedek egy L-Thyroxin 50 Henning nevű tablettát, napi egyet. De ezek a tünetek csak most jelentkeztek először és remélem utoljára. Esetleg ettől volt? Forduljak orvoshoz, vagy ne pánikoljak azonnal, előfordul ilyen? 41 éves vagyok, sokat dolgozom, sokat számítógépezek és hát nem éppen stresszmentes az életem, nemcsak a munkám, hanem saját magam miatt sem, mert hipochonder vagyok. Ezért is vagyok most pánikban kicsit! Köszönettel: "hadita"

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves kérdező!

        Az ön által leírt rosszullét tünetei elég jellegzetesek a belsőfülben levő egyensúlyozó szerv átmeneti működöszavarára. Ennek hátterében virusfertőzés, a szerv átmeneti keringészavara állhat, illetve az esetek jó részében egyértelmű okot azonosítani nem tudunk. Ezek a szédüléses roszullétek igen kellemetlenek lehetnek, de nem veszélyesek. Amennyiben a roszullét ismétlődik, érdemes felkeresni fül-orr-gégészt, aki amellett, hogy az esetleg kimutatható eltérést un. szédüléses vizsgálattal igazolni tudja, tud segíteni a therápia beállításában is.

        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-10 19:54:31; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: