• Ujjzsibbadással hová fordulhatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő!

        Mostmár 2 hónapja zsibbad a kezemen az ujjaim vége ( ujjak felső perce). 2006-ban volt egy stroke-om, és aggódom, hogy most vajon mi lehet ez a zsibbadás. Erős deréktáji fájdalom miatt, - melyet porckorong sérv okoz - neurológusom előírt egy 5 napos infúziós kúrát, melyben szteroid, algopyrin, lidokain volt, de semmit nem változott a helyzet ( bár azt mondta, hogy talán jó lesz az ujjaimra is ) .Abban kérem segítségét, hogy milyen szakorvoshoz forduljak ezzel a zsibbadással. Nagyon kellemetlen, mert nem tudok érzékelni teljesen az ujjaimmal, és természetesen aggódom, nehogy valami újabb baj legyen.

        Várom válaszát.

        Üdvözlettel: Sz. Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a ujjzsibbadás témában

        Kedves Ágnes!

        Az ujjzsibbadás oka lehet az ujjakat ellátó ideg nyomás alá kerülése, nem írta meg, hogy pontosan melyik ujjbegyek zsibbadnak, de a panasza akár alagút szindróma részjelensége is lehet. A zsibbadással az ideggyógyászok foglalkoznak, itt tudják speciális vizsgálatokkal megállapítani, hogy mely ideg, milyen mértékben érintett. Tehát ideggyógyászhoz forduljon, addig is javaslom B-vitamin szedését.



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-09 10:12:28; Megválaszolva: 2010. június 09., 10:12

        Tudjon meg többet: ujjzsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Tavaly novemberben orrnyálkahártyán keresztül kipróbáltam a kristály nevezetű szert, melynek a metamfetamin nevű drog egyik formája. Bevétel után állkapocsmozgatás (rágás, fogcsikorgatás, fogszorítás) erős ingere...
        Kedves Doktor Nő 6 hónapos kisfiam jobbra balra csapkodja a fejét nem elalvásnál napközbe,akár játék közbe,hason vagy etetőszékbe vagy hanyatt fekve. Engem nagyon zavar gyógytornára járunk ott azt mondták az egyensúlyérzéke jó a fülével...