• Nem tudom..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem. Az alábbi tünetekkel kapcsolatban fordulok Önökhöz.Sorolom.

        -enyhe szédelgés,arc zsibbadás,verejtékezés,illetve sötét kör alakú foltokat látok.Emelett mellkasi fájdalom "szúró,égő illetve mintha áram csipdosna" a szivem környékén mely néha jobb oldali égö mellkasi fájdalommal társul.

        - a gerincemnél (középtájt) ugyszintén erös zsibbadás szerü égö fájdalom mely egy pontban összpontosul,és az az környéki bör "érzéketlennek" tünik.

        - égö,tompán szúró,néha lüktetö fájdalom a veséim környékén.( a vesékkel a fájdalom helyét kivánom jelezni.Vizelet normális nem csip,nem ég, nem vagyok lázas se). Esténként ha bal oldaloamon fekszem akkor a bal "vesém" fáj,ég.Ha jobb oldalon akkor meg a jobb.Ha hason akkor meg mindkét oldalam.

        Ezekkel a tünetekkel mentem el az orvoshos.Vérvétel.. (mely negativ),illetve  kétir.háti és lumbális gerinc rtg felvételt rendelt (L.gerincen balra convex scoliosis látható.Közti rések,corpusok,zárólemezek épek). Tehát gerinc ferdülésem van.

        Arra lennék kiváncsi,hogy Önöknek mi a véleményük?    Válaszukat köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Az először leírt tünetei nagy valószínűséggel vérnyomásesésből, vagy szívritmuszám változásból eredhetnek, emiatt belygógyászati-kardiológiai vizsgálat javasolt.

        A többi panasza háti-ágyéki gerinc eredtű lehet. A kétirányú gerinc Rtg-en kívül azért egyéb vizsgálat, leginkább gerinc MR is célszerű lenne, mivel a a fájdalmon kívül érzészavar ia van. Ha nem járt neurológusnál keressen fel egy neurológiai szakrendelést, ha már járt, akkor ismételt vizsgálat javasolt.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-07 10:31:21; Megválaszolva: 2010. június 07., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: