• Nem múlik a zsibbadás a kemoterápia után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Nem egészen egy éve műtöttek coecum rosszindulatú daganattal. A műtét után kemoterápiás kezelést(Folfox) kaptam 12 alkalommal, két hetenkénti gyakorisággal. Az onkológus által előre jelzett mellékhatások jelentkeztek is. Hideg időben illetve hideg tárggyal való érintkezéskor a kéz- és lábujjaim illetve az orrom zsibbadt(mint ha ezernyi tűvel szurkálták volna).A kezelés vége felé a zsibbadás állandósult, normál hőmérsékleten, melegben is jelentkezett, állandósult. Mikor említettem az orvosomnak, türelmet kért. A kezeléssorozatnak egy hónapja vége, a zsibbadás nem szűnik. Állandóan zsibbadnak a kéz ujjaim, a lábujjaim(néha a talpam is), enyhén a nyelvem, a pénisz és az ánusz tájéka is. Nagyon zavar a dolog, szeretném ha mielőbb megszűnne. Mennyi ideig tarthat, míg elmúlik a zsibbadás illetve van-e valami teendőm ezzel kapcsolatban? Előre is nagyon köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel a kemoterápia hatására a kisidegek károsodása következett be, ez okozza a zsibbadásos panaszait. Keressen fel egy neurológiai szakrendelést, ahol a megfelelő vizsgálatot és kezelést előírhatják.



        Kérdés: 2010-06-07 10:20:11; Megválaszolva: 2010. június 07., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: