• Napbanézésszerű látászavar SM betegnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        Januárban diagnosztizáltak SM-el, akkor a Shubom görcsökkel és mozgászavarokkal kezdődött. Kaptam szteroidot, fábruárban már egész jól voltam visszamentem dolgozni (számítógép) és nyakégésen illetve gyakori vizelési engeren kívül nem volt egyéb gondom. Múlt hét péntek óta (május végén) a látásommal vannak gondok, az élességgel nincs probléma, de olyan mintha a napba néztem volna, mintha rossz lenne a kontraszt(?) Ilyen esetben mi a teendő? Specialistával és szemésszel még nem beszéltem.

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező!

        Mindenképpen minél hamarabb szemészeti vizsgálat, majd ennek eredményével ideggyógyászati vizsgálat javasolt, mivel a panaszok hátterében állhat  a látóideg gyulladása, ami újabb subnak megfelelhet. Ne késlekedjen, mert ha ez igazolódik, kezelni kell, hogy a későbbiekben ne legyen látásromlása.

         



        Kérdés: 2010-06-05 16:55:48; Megválaszolva: 2010. június 05., 16:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: