• pupilla -szűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Két hónappal ezelőtt agyrázkódásom volt,gyalogosként egy autó ütött el.Ideggyógyász szakorvos vette észre, hogy összeszűkült a pupillám,kb.gombostűfej nagyságúra.Fény hatására a szemész szakorvos tovább tudta szűkíteni, de tágulni nem tágul azóta sem.

        Azt szeretném megtudni, hogy ez rendbe jön-e vagy nem baj-e ha így marad.

        (CT-vizsgálat sajnos nem volt, Nootropilt kaptam,látásom nem romlott.)

        Köszönettel:Kriszta

        WEBBeteg szakértő válasza a pupilla témában

        Kedves Kérdező!

        Agyrázkódás során átmenetileg sérülhetnek azok az idegrostok, melyek a pupilla szűküléséért illetve tágulásáért felelősek. Kérdés az is, hogy ezt megelőzően mekkora volt a pupillája normál fényerősségnél. Érdemes lenne sötétebb helyiségben is letesztelni, hogy ott mekkora a pupillája, az mérvadó lenne. Az, hogy azért szűkül fény hatására és utána visszatágul az jó jel, nagyobb probléma nem állhat a háttérben. Lehet, hogy mindig is ilyen volt a pupillája, csak senki sem figyelt fel rá. Elég nagy egyéni különbségek vannak. Mivel a látása ép és egyéb tünete sincs, nem kell vele foglalkozni. A Nootropil a  pupilla tágasságát nem fogja befolyásolni, nem érdemes szednie, ha csak ezért szedi.



        Kérdés: 2010-06-05 16:45:55; Megválaszolva: 2010. június 05., 16:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: