• kézzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő !  Pár napja zsibbad a kezem ,bal oldali, a kisujjam teljesen,mellette kicsit és a csuklómig a tenyerem azon az oldalon.Kicsit rángatózik is ha lazán tartom ,a tenyerem és a kézfejemen,néha feljebb a könyököm körül is látható és érezhatő rángások lüktetések vannak.Fájni nem fáj sehol, hét éve voltam ideggyógyászati vizsgálaton fejfájás miatt,ott végeztek olyan gyakorlatot rajtam ,hogy lelógatták hátra a fejem és hirtelen felültettek.Ez borzasztó érzés volt elszédültem,sötét lett minden ,hányingerem lett,ugy éreztem lezuhanok és kapkodtam,hogy megfogjak valamit.Nem igazán mondtak semmit egy tornát irtak elő ami ilyen hátra hajlás-hirtelen felülés volt,de nem igazán csináltam mert ,rosszul voltam tőle.Többször nem jelentkeztem,kerülöm ezeket a mozdulatokat,lehetséges hogy ,ez a zsibbadás ebből eredő?Mostanában nem fáj annyit a fejem,azelőtt ez mindennapos volt.Kérem adjanak tanácsot mit tegyek,fordulhat rosszabbra is,mi lehet az oka és forduljak-e orvoshoz ?

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        A kézzsibbadása nem agyi eredetű. A leírása alapján nagy valószínűséggel vagy a csukló vagy pedig a könyök magasságában nyomódik az az érző ideg, mely ennek a bőrterületnek az érző működését biztosítja. neurológiai vizsgálatot javaslok, ott tudják ENG (elektroneurographiara) vizsgálatra utalni, ahol az ideg elektromos ingerlésével megállapítható az idegi károsodás helye. Addig is érdemes éjszakára a csukló fáslizása, esetleg csuklórögzítő viselése. A szédülést kiváltó testhelyzet újra-és újra történő felidézése kezdetben tényleg ronthat a paanszaokon, később azonban mintegy hozzászokva a helyzethez megszűnik a szédülés, ezért érdemes végezni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-01 19:50:47; Megválaszolva: 2010. június 01., 19:50

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! 17 éves srác vagyok. 2 év körülbelül heti többször is fáj a fejem, bár nyáron jóval ritkábban, egyébként meg általában hétvégén. Gyógyszerre múlik, egy, vagy fél Algoflex elég. A fejfájás sosem kifejezetten...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Mivel nagyon sokára kaptunk neurologushoz időpontot,igy szeretnék itt segítséget kapni.Másfel éves kisfiam lelete: A subcorticalis feherallomany a T2 sequentiakon magas jelintenzitast mutat,mely a terminalis...
        Üdvözlöm! 36 éves férfi vagyok. Két napja gerinc MR vizsgálaton voltam. Leírnám, az ott leírtakat, meg az esetemet. Kérem fordítsa le számomra mindezeket érthető módon. Előzményként: Több mint két éve kezelnek szarkoidózissal (tüdő) -...
        Kedves doktornő. 27 éves vagyok. Nem rég fül zugas miatt fordultam ful orr gegeszhez, aki az alapos diagnózis fel állítása miatt elküldött MR vizsgálatra. Kontraszt anyag nélkül készült a kivizsgálás, miután meg lett az eredmény az ideg...
        Mi lehet potosan amit a véleménybe irtak.? Szakvélemény: A páciens 50ml Omnipaque 300 kontrasztanyagot kapott,iv.szövődménymentesen. A külső es belső liquorterek normális tágasságúak, szabályos alakúak. A középvonal helyzete megtartott....
        Tisztelt Doktornő, 23 éves korom óta küzdök migrénes problémákkal, rendszeresen menzesz kezdetekor jelenik meg és 3-4 napig tart, aura nélküli és általában a jobb oldalon de néha oldalt vált. Az erőssége változó, de legtöbbször minimum...
        gyermekem most kezdte az első osztályt, sajnos sok nagyon rosszindulatú, durva, viselkedészavaros gyerekkel van egy közösségben, akikkel nem találja a hangot.ezen felbosszantja magát, már nem tudom hogy hogyan segítsek neki, hogy ezeket...
        Tisztelt Doktornő! Amióta az eszemet tudom,a jobb szemem egy bizonyos irányba tekintés után nem mozog együtt a bal szememmel. Lehet,hogy egy születéskor történt baleset következménye ez a bénulás. Eddig a szemészhez akihez fordultam,nem...
        A nyaki lordosis íve a C.III.-IV. puntum-maximummal jelzett kyphosisba hajlik. Valamennyi cervicalis porckorong eltérő mértékben dehydrált. C. II-III. magasságában kis kp. vonalas protrusio okoz a ventralis liquortéren minimális...
        Tisztelt Doktor Nő! Problémám 2 hónapja kezdődött, mikor visszamentem dolgozni 2 hónap betegállományt követően. Lóról leesést követően eltörtem a háti 7-es és 10-es csigolyámat. Tehát 2 hónapja a fejtetőmön érzek nyilalló...