• kézzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő !  Pár napja zsibbad a kezem ,bal oldali, a kisujjam teljesen,mellette kicsit és a csuklómig a tenyerem azon az oldalon.Kicsit rángatózik is ha lazán tartom ,a tenyerem és a kézfejemen,néha feljebb a könyököm körül is látható és érezhatő rángások lüktetések vannak.Fájni nem fáj sehol, hét éve voltam ideggyógyászati vizsgálaton fejfájás miatt,ott végeztek olyan gyakorlatot rajtam ,hogy lelógatták hátra a fejem és hirtelen felültettek.Ez borzasztó érzés volt elszédültem,sötét lett minden ,hányingerem lett,ugy éreztem lezuhanok és kapkodtam,hogy megfogjak valamit.Nem igazán mondtak semmit egy tornát irtak elő ami ilyen hátra hajlás-hirtelen felülés volt,de nem igazán csináltam mert ,rosszul voltam tőle.Többször nem jelentkeztem,kerülöm ezeket a mozdulatokat,lehetséges hogy ,ez a zsibbadás ebből eredő?Mostanában nem fáj annyit a fejem,azelőtt ez mindennapos volt.Kérem adjanak tanácsot mit tegyek,fordulhat rosszabbra is,mi lehet az oka és forduljak-e orvoshoz ?

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        A kézzsibbadása nem agyi eredetű. A leírása alapján nagy valószínűséggel vagy a csukló vagy pedig a könyök magasságában nyomódik az az érző ideg, mely ennek a bőrterületnek az érző működését biztosítja. neurológiai vizsgálatot javaslok, ott tudják ENG (elektroneurographiara) vizsgálatra utalni, ahol az ideg elektromos ingerlésével megállapítható az idegi károsodás helye. Addig is érdemes éjszakára a csukló fáslizása, esetleg csuklórögzítő viselése. A szédülést kiváltó testhelyzet újra-és újra történő felidézése kezdetben tényleg ronthat a paanszaokon, később azonban mintegy hozzászokva a helyzethez megszűnik a szédülés, ezért érdemes végezni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-01 19:50:47; Megválaszolva: 2010. június 01., 19:50

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tanultam arról középiskolában, hogy az ékcsont sérülése halálos is lehet. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen fajta sérüléseknél merül fel a gyanú, hogy valakinek az élete veszélyben van? Azért kérdezem, mert tudom, hogy egy ütés...
        Tisztelt Doktornő! MR- leletem értelmezésében kérek segítséget. 20 éve áll fönn a gerincproblémám, még eddig nem kellett műteni. Most azért csináltattam új vizsgálatot,mert úgy éreztem változás történt az állapotomban. Nincsenek nagy...
        Kedves Doktornő! Egy hónappal ezelőtt volt egy kérdésem -félelem az ALS kapcsán-akkor nagyon megnyugtatott és voltam már 2 neurologusnál is akik szintén azt mondták nem erre utalnak a tünetek és az ENG illetve EMG leleteim sem-bár pozitív...
        2015 augusztus végén diprophos tuladagolása következményeként kaptam övsömört,amir öt napnál később kaptam virusellenes tablettákat,egy év elteltével is iszonyú nagy fájdalmam,állandó zsibbadás,viszketés és időnként ismételten...
        KEDVES DOKTOR NŐ! 3.5 ÉVE folyamatosan fennálló szédülés miatt írok most Önnek. Már voltam mindenféle vizsgálaton,szív, vérnyomás, szem, fül, otoneurológia, neurológia /koponya MR-en találtak egy foltot /SMP betegségre gyanakodtak, de a...
        T. Doktornő! Összetett panasszal fordulnék Önhöz. Egy hónapja kezdődő folyamatos szédüléssel küzdök, melyet erős fülcsengés (magas sípolás néha pulzáló néha folyamatos) kísér, és erős szorító, feszítő, nyomásérzés a fejemben...
        Tisztelt Doktor úr / Doktornő Körülbelül 14-15 éves koromban jelentkezett legelőször egy egész testre kiható remegés nálam. Pontosan úgy tudnám leírni, hogy szinte minden ami tudatosan mozgatható a testemen, az remeg. Alapból nem, csak ha...
        Tisztelt Doktornő! Az édesanyám 71 éves. Két hete nagyon fáj a jobb karja és a nyaka. Kapott izomlazítót és gyulladáscsökkentőt, de semmi javulás nem történt. A jobb karját csak mellmagasságig tudja felemelni, utána leesik a karja. Nincs...
        Tisztelt Doktornő ! Egy vizsgálattal kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Egy pár hónapja fennálló fülzúgás, fülcsöngés és fejfájás miatt elküldtek koponya ct-re. A vizsgálatot elvégezték kontrasztanyag nélkül és...
        Üdvözlöm! Egy 29 éves fiatalember vagyok. 2 éve erős szédülésre ébredtem, amitől felkelni sem tudtam. A sürgősségin semmit nem találtak a véremben, vérnyomásom és pulzusom jó. Szédülékenységet (Meniere, BPPV) állapított meg az...