• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1.Lefekvéskor és felkeléskor valamint fekvő helyzetben egyik oldalról a másikra való forduláskor kb 15-21mp.szédülésem van.Mi lehet az oka?

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        Szédülése nagy valószínűséggel az úgynevezett benignus pozitionalis vertigonak (jóindulatú, rohamokban jelentkező szédülésnek) felel meg. Oka a belső fülben lévő egyensúlyozó szervben lévő mészkristályok learakódása, mely bizonyos felhelyzetekben fokozott ingert jelent és szédülést vált ki.Fülészeten vagy neurológián speciális mozdulattal el lehet ezt a mészkristályt olyan helyre terelni, ahol már nem okoz problémát. Keressen fel egy fülészeti vagy neurológiai szakrendelést, ahol tudnának segíteni, ha a panaszok nem szűnnek.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-01 19:40:45; Megválaszolva: 2010. június 01., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: