• kéz zsibbadás, láb bizsergés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A következő problémáim vannak:

        Éjszaka a kezeim zsibbadnak, napközben meg a talpamon érzek bizsergető érzést. Néha azt érzem mintha a föld mozogna alattam. A bal vádlim sok ülés után elkezd sajogni. Ha becsukom a szemem, lefelé nézek és kinyitom, akkor az alsó szemhéjam lassan reagál, mintha kicsit beragadna (ez január óta van). A fejem kb. 2 hete hol fáj, hol nem, néha különböző helyen belenyillal egy pillanatra. Régebben nem voltam fejfájós. Lehetséges kezdődő Szklerózis multiplex?

        Leleteim: pajzsmirigy, nyaki erek UH, bal lábszár UH - minden OK

        vérkép: magas koleszterin és vas

        Válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

         

        A Sclerosis multiplexnek nem ezek a tünetei, amiket ön leírt. Valószínűbb, hogy a kezek érző működését ellátó idegek nyomódnak a csukló magasságában és ez okozza a zsibbadásos panaszait. Ugyancsak idegnyomódás (a sok üléstől), esetleg kalcium, magnézium hiány lehet felelős az alsó végtagi panaszaiért. próbáljon meg Magne B6-ot, kalciumot szedni, ha erre nem szünne a panaszai, akkor keressen fel egy neurológiai rendelést, ahol az esetleg szükséges vizsgálatokat előírhatják.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-28 12:30:56; Megválaszolva: 2010. május 28., 12:30

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Édesanyámmal szeretnénk repülőre ülni hogy láthassa unokáját.10 éve strokja volt.Azóta is sokat fáj a feje és zúg a füle.De amúgy teljes életet él,otthon sokat dolgozik, autóval sokat utazunk,rendszeresen sétál,...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát, de valószínűl akkor nem egyértelműen fogalmaztam, volt egy kis mértékű vérzés. Már első körben a CT kimutatta. A kontroll angiográfiás vizsgálat azért készűlt 3 hónap múlva, hogy...
        Üdvözlöm! 2015 április 23-án subarachnoidealis vérsésem volt. Agyi katéteres és CT aneurizmát nem igazolt. Mivel a vérzésforrást nem találták meg, így 3 hónap múlva megismételték az angiográfiás vizsgálatot, mely ismét negatív lett....