• aggódó család

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

         Férjem 47 éves. Az utóbbi hónapokban gyenge, feledékeny, aluszékony és beszéd nehézsége van. Az MR vizsgálat eredménye miatt nagyon aggódunk kérem legyen kedves leírni, hogy konkértan mi a férjem betegsége van-e remény a teljes felépülésre?

        "Jobb oldalon a lencsemag ventrolateralis részében 10 mm-es, jól határolt, centralisan főleg magas jelű góc van, melynek széli keskeny része jelmentes. Térfoglaló jelleg nincs. A középvonal a helyén áll. A jobb oldali carotis interna a koponya alapon erős, medial felé irányuló hurkot ír le, de szűkület vagy más eltérés nincs. A jobb oldali arteria cerebri anterior első szakaszában csak egészen keskenyen láthatók áramlási jelek. A többi ábrázolódott arteria norm. áramlási jeleket mutat.

        Vélemény:A  jobb oldali góc nem friss, vérzés jellegű. Kinking arteriae carotis internae. Hypoplasia arteriae cerebri anterior.

        Sajnos évekig, nem nagy mértékben, de napi rendszerességgel alkoholt fogyasztott. A GGT-értéke megközelítette a 2000-et. Az utóbbi 4 hónapban egyáltalán nem fogyaszt alkoholt ez az érték javuló tendenciát mutat.

        Gyógyszerei a következők: reggel:Covarex-AS 5 mg,  este:Covecard 5/5 mg. Huma-Pronol 3x 1/4,  (a vérnyomása ezen gyógyszerek mellett tökéletes) Nootropil 1200, Tiapridal 3x1, Cavinton Forte 3x1, valamint Quamatel este 1 (az utóbbit nem tudom, hogy miért írták fel, mert gyomorpanaszai soha nem voltak)

        Köszönettel várom mielőbbi válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező!

        A férjének nagy valószínűséggel  a tünetek kezdetekor egy kisebb agyvérzése volt, ennek a maradványa látható az MR felvételen, valamint két kisebb érfejlődési rendellenesség, mely problémát nem okoz. Az állapot még javulhat, azt, hogy milyen mértékben a férje vizsgálata nélkül megmondani nem tudom. Kérje ebben kezelőorvosa véleményét.



        Kérdés: 2010-05-20 22:41:08; Megválaszolva: 2010. május 20., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: