• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr/Nő! Belső aranyerekkel kezelnek, az első gyűrűzésen vagyok túl. Problémám a következő: a bal lábamba kisugárzó fájdalmat érzek ( nem állandó jelleggel), illetve néhány napja zsibbadást térdtől lefelé a lábfej irányába. Lehet ez az arnyerektől, vagy valmilyen más probléma van a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az aranyér és a lábfájdalom közötti közvetlen kapcsolat nem valószínű. A végbél környéki beavatkozásokat tudtommal a nőgyógyászati vizsgálathoz hasonló un. kőmetsző helyzetben végzik. Nem  tartom kizártnak, hogy a beavatkozáskor  a lábat tartó eszköz okozhatott nyomási sérülést valamelyik lábszárat ellátó idegen. Ilyen esetben anatomiai okok miatt elsősorban a lábszár külső- elülső oldalát ellátó un. peroneus ideg károsodhat. Az sem kizárt, hogy a szokatlan testhelyzet miatt alakult ki izomhúzódás. Amennyiben panaszai nem mérséklődnek, keressen fel egy neurológiai szakrendelést.

        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-10 20:22:15; Megválaszolva: 2011. július 29., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: