• Gyógyitható-e az "alagut-szindróma"?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ENG-vizsgálat során mindkét csuklómon un. "alagut-szindrómá-t véleményeztek az egyik hazai Neurológiai Klinikán. A leletet a vizsgálat után kaptam kézhez irásban, de terápiás javaslat nélkül. A neurológiai szakrendelésre csak junius első felében van időpontom, amikor a leletet bemutathatom. Addig is szeretnék érdeklődni, hogy a diagnosztizált betegség gyógyitható-e és milyen módon? gyógyszeresen, injekciókkal, esetleg kézsebészeti műtéttel?/ Várom szives válaszukat. Köszönettel: Mészáros Albert

        WEBBeteg szakértő válasza a alagút szindróma témában

        Kedves Albert!

        A kérdésében felsorolta gyakorlatilag az összes lehtséges kezelési módot. Enyhébb tünetek esetén elég a csuklók éjszakai nyugalomba helyezése csuklósín segítségével. Súlyosabb esetben kiegészülhet a kezelés gyógyszerekkel, fizioterápiával illetve helyileg adott steroid injectioval. Súlyos esetben pedig a csukló magasságában nyomódó ideg műtéti felszabadításával lehet  a tüneteken enyhíteni illetve megszüntetni azokat.



        Kérdés: 2010-05-13 22:26:17; Megválaszolva: 2010. május 13., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: