• Izomrángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr!
        14 éves fiú vagyok, alkoholt, drogot nem fogyasztok, nem cigarettázok, családomban neurológiai probléma nem fordult elő. Körülbelül 5 napja kezdődött, hogy a térdem melletti izom, ha jól gondolom vastus medialis pulzál, tapinthatóan "ráng", napont körülbelül 10-15 alkalommal, alkalmanként 1-2 percig. Ritkábban más izmaim is csinálják ezt, naponta egy-két alkalommal, viszont nincs még egy hely, ahol minden nap ismétlődik több alkalommal. Második naptól fogva naponta 1 db MagneB6-ot vettem be, magnéziumhiányra gyanakodtam, de sajnos semmi sem változott. Kell orvoshoz fordulnom, vagy ez csak átmeneti? Egy hónapja fejeződött be a felvételi időszak, sok felvételi vizsgával és ez nagyon stresszes volt számomra, és kimerítő, de mivel ennek már egy hónapja, nem hinném, hogy szerepet játszik. Kell orvoshoz fordulnom, vagy ez átmeneti és el fog múlni? Mi okozhatja?
        Köszönöm válaszírásra fordított idejét és bizalommal várom válaszát: M. Dávid

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrángás témában

        Kedves 14 éves fiú!

        Valószínűle ártalmatlan jelenségről van szó. A panaszt okozhatja az izmok fokozott ingerlékenysége, melynek oka lehet vitaminhiány, ionhiány, de egy általános központi idegrendszeri túlérzékenység jele is lehet ez.
        Próbáljon meg magnézium és calcium pezsgőtablettát inni, ha néhány hét alatt nem javul, keressen fel ideggyógyászt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-10 16:52:31; Megválaszolva: 2010. május 10., 16:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: