• tetania

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr nő (úr)

        azt szeretném megkérdezni hogy mégis mit jelent mi a teendő pozitiv tetania teszt esetén. Emg vizsgálaton lett az eredményem az ischaemiás teszt 2-3.percében a j.o.m.int.dorsalis 1-ből először egyes kisülések, majd duplet-ek regisztrálhatók egyre nagyobb frekvenciával. 2 perc HV után triplet potenciálok jelennek meg nagy frekvenciával. Pozitiv tetániás teszt.  ENG: A perifériás idegek motoros és senzoros vezetési paraméterei normálisak. Ko. igen szegényes peroneális F-hullám válaszok, norm. latenciával.

        WEBBeteg szakértő válasza a neurológiai probléma témában

        Kedves Kérdező!

        Mivel nem tudom, hgy miért kérték Önnek ezt a vizsgálatot csak azt tudom leírni, hogy a fokozott légzés alatt (hyperventillatio), mely egyfajta "oxigénhiányos" állapotnak felel meg, az Ön izomsejtjei fokozottan ingerelhetők. A tünetek nélkül maga a lelet nem értékelhető, ezért kérdezze meg kezelőorvosát, aki ismeri az Ön tüneteit és vizsgálta is Önt.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-04-06 16:43:41; Megválaszolva: 2010. április 06., 16:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: