• Kézremegés, stressztől fokozódik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/ nő!

        Az a problémám, hogy állandóan remeg a kezem. Általában csak egy kicsit remeg, én ezt már úgy megszoktam hogy nem is veszem mindig észre, csak az osztálytársaim. Ez nagyon zavar, mert mindig azt hiszik hogy ideges vagyok, pedig egyáltalán nem vagyok az. Csak akkor vagyok egy kicsit ideges amikor felszólítanak órán felelni, de akkor sem annyira hogy elkezdjen még jobban remegni a kezem. De ilyenkor mégis nagyon remeg. Egy osztálytársam azt mondta hogy szerinte lehet hogy azért remeg a kezem mert nagyon gyenge, egy másik osztálytársam szerint pedig azért mert sokat szoktam az ujjaimat ropogtatni.

        Azt szeretném kérdezni hogy lehetséges- e hogy tényleg ez okozza a remegést, és hogy milyen más okai lehetnek még a kézremegésnek, és hogy hogyan lehetne ezt megszűntetni.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a kézremegés témában

        Kedves Kérdező!

        A leírása szerint valószínűleg olyan kézremegése van, melynek okát pontosan még nem ismerjük, úgynevezett essentialis tremor, mely stressz hatásra rosszabbodhat. Ideggyógyászati vagy gyermekideggyógyászati szakrendelésen tudnak Önnek gyógyszert javasolni rá, mely vagy teljesen megszüntetheti a tüneteket, vagy javíthat rajtauk.



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-03-04 21:07:13; Megválaszolva: 2010. március 04., 21:07

        Tudjon meg többet: kézremegés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Édesanyámmal szeretnénk repülőre ülni hogy láthassa unokáját.10 éve strokja volt.Azóta is sokat fáj a feje és zúg a füle.De amúgy teljes életet él,otthon sokat dolgozik, autóval sokat utazunk,rendszeresen sétál,...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát, de valószínűl akkor nem egyértelműen fogalmaztam, volt egy kis mértékű vérzés. Már első körben a CT kimutatta. A kontroll angiográfiás vizsgálat azért készűlt 3 hónap múlva, hogy...
        Üdvözlöm! 2015 április 23-án subarachnoidealis vérsésem volt. Agyi katéteres és CT aneurizmát nem igazolt. Mivel a vérzésforrást nem találták meg, így 3 hónap múlva megismételték az angiográfiás vizsgálatot, mely ismét negatív lett....