• Kellemetlen szagot érzek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami már lassan egy éve mondhatni megkeseríti az életem. Ezalatt az egy év alatt fokozatosan lett egyre súlyosabb a dolog. Tavaly januárban azt vettem észre, hogy folyamatosan egy meghatározhatatlan kellemetlen szagot érzek magamon, és a lakásomban is. Valószínűleg porszag lehet. Rajtam kívül senki más nem érzi a családban, a látogatók érzik, de csak enyhén (tehát nem én találtam ki a szagot), én viszont nagyon erősen. Ugyanúgy takarítok, mint régebben, és ugyanazokat a tisztító-és mosószereket használom, mint eddig, ezelőtt mégsem volt soha ilyen problémám. Furcsa, hogy ez így egyik napról a másikra alakult ki, hiszen egy lakás nem lesz pár nap alatt ennyire kellemetlen porszagú. Emellett más szagokat is erőteljesebbnek érzek, viszont az ízlelésemre ez a dolog negatívan hat, mert szinte közömbösek az ízek. Nyár óta az étvágyam is csökkent emiatt, és fogytam jó pár kilót. Rettenetesen zavar, már el sem járok társaságba, mert piszkosnak, rossz szagúnak érzem magam.

        Nagyon örülnék, ha tudna segíteni, hogy vajon miért lehet ez, esetleg hormonális, vagy hiperozmiám van? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szaglás témában

        Kedves Kérdező!

        A tünetei hátterében vagy az orrban lévő szaglóhám károsodása vagy pedig a szaglóideg illetve a szaglásért felelős agyi területek bántalma állhat. Azt javaslom Önnek, hogy mindenképpen keressen fel egy fülészeti rendelést, ahol a szaglóhám állapotát tudják felmérni illetve egy ideggyógyászati rendelést, ahol a többi lehetséges okot tudják kizárni képalkotó vizsgálattal (koponya MR). Addig is, ha családtagjai nem éreznek Önön semmilyen kellemetlen szagot, menjen nyugodtan társaságba, nehogy a kéőbbiekben a pszichés tünetek miatt elszigetelődjön, depresszióssá váljon.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010-01-13 13:52:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó