• SM gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Anyukám kb. 10 évvel ezelőtt ment el az orvoshoz a következő panaszokkal: átmeneti gyengén látás, végtag zsibbadás, és érdekes érzések például olyan mintha hangyák szaladgálnának rajta. A vizsgálatok végeredménye Sclerosis Multiplex kérdőjellel a végén. ennek oka a következő: az agyában a gócpontok nem a a nemzetközi standard szerint helyezkednek el.MR vizsgálat eredménye. Ezzel csak az a baj, hogy tünetei úgyanúgy vannak. Létezik valamilyen diagnosztikai eljárás amivel biztossá lehet tenni, hogy neki ez a betegsége, van vagy adott esetben ki lehet zárni ezt?

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multipex témában

        Tisztelt kérdező!

        Számos betegséghez hasonlóan a sclerosis multiplex diagnosisa is a betegség kórlefolyása és az ismételt képalkotó vizsgálatok eredménye alapján állítható fel. Az SM-hez hasonló eltérések egyéb betegségekben is kialakulhatnak. Amennyiben édesanyjának egy alkalommal volt vizsgálata ill. panaszai vannak, keresse fel valamelyik SM központot, ahol a végleges diagnosis mellett a létező therápiás lehetőségekről is információkat kaphat. A http://www.sm-bp-egyesulet.hu/orszagsmszerzetei.pdf címen pedig a magyarországi betegszervezetekről talál listát, az ő segítségükre is számíthatnak.

        Tisztelettel: Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-04 13:15:52; Megválaszolva: 2011. július 29., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: