• Agydaganat kontra terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék érdeklődni, hogy való igaz-e, hogy  terhesség idején, illetve közvetlen utána több esetben derülhet ki valakiről, hogy agydaganata van?

        A terhesség elősegítheti ennek a betegségnek a kialakulását? A meglévő daganatok növekedését?Agydaganatos betegség esetén terhesség idején megnő a veszélye az erőteljsebb növekedésnek vagy ha már eltávolították, akkor a visszanövésének?

        A szoptatás időszaka is jár ilyen veszélyekkel ( mert ekkor is erős a női hormonok termelődése a szervezetben)?

        Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a agydaganat témában

        Kedves Kérdező!

        Aggodalma alaptalan. A terhesség idején tényleg súlyosbodhatnak bizonyos betegségek, vagy éppen a terhesség idején derül rájuk fény, mert akkora válnak a tünetek olyan fokúvá, hogy már felfigyelnek rá. Ezek a betegségek azonban nem a daganatos megbetegedése, hanem az úgynevezett autoimmun betegségek, melyek lényege, hogy a szervezet saját szövetei ellen termel ellenanyagokat ezáltal guylladást, szövetkárosodást okozva. A daganatok előfordulási valószínűsége nem nagyobb, mint az azonos korosztályú, nem terhes egyénekben. 


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010-01-07 19:24:03; Megválaszolva: 2010. január 07., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot doktor úr/nő!Problémám kb 5 hónappal ezelőtt kezdődött,lábfájással.Pár hét alatt olyan szintre értem ,hogy nem tudtam rajt állni,menni.Orvoshoz kerültem,aki egyből tovább irányított érsebészhez és neurológiára. Az ereim...
        ENG vizsgálatom leletét szeretném megérteni. Alsó végtagi gyengeség miatt végezték (nem kóros, de viszonylag magas - 520 - CK érték miatt; EMG is történt, az negatív): A jobb n. suralisról reducalt feszültségű válasz érkezett, a...
        Tisztelt Domtornő/úr! Édesapám 76 éves.3 hete valószínűleg napszúrást kapott.Szédülèse nem csökkent,bár idôközönként jobban érezte magát. A neurológiàra utalták.CT eredményén:Mérsékelt fokú corticalis atrophia...