• Miért zsibbad a két karom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        10 hónappal ezelőtt vettem észre,hogy reggelre mindig elzsibbadt a két karom.Különösen az ujjjaim,tenyerem,de újabban az egész karom.Ha napközeben alszok 10 percet akkor is zsibbadás van,de szerencsére pár perc múlva elmúlik.De soha egy nap nem múlna el úgy,hogy ne "zsibbadjak".Jelenleg 28 hetes terhes vagyok és 35 éves.Terhesség előtt a háziorvos elküldött neurológiára,sok vizsgálaton voltam,minden negatív lett,(pajzsmirigy,nőgyógyászat,labor)a terheléses cukor kicsit magasabb volt.Az orvos mondta semmi akadálya a terhességnak.A zsibbadásra meg 5 thiogamma infúziót írt fel,semmi javulás nem volt,sőt!A cukorgondozóban is voltam,azt mondták nem okozhatta a zsibbadást a cukor ilyen enyhe emelkedése.Aztán terhes lettem szinte rögtön,ahogy "engedélyt kaptam rá",azóta nem voltam ezügyben orvoshoz,mert terhesen úgysem lehet velem semmit sem csinálni a baba érdekében.Nagyon aggódom,hogy fogom így  a kisbabát ellátni ha a két karom állandóan le van zsibbadva,főként éjjel.Milyen okoktól lehet ez a panasz?Mi válthatja ki?Van remény a gyógyulásra?Milyen kezelési módók lehetségesek?

        Köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        A kétoldali zsibbadás esetében felmerül polyneuropathia lehetősége, ennek tisztázása neurológiai kivizsgálást igényel. A polyneuropathiának számos oka lehet-amennyiben erről van szó- a kezelés és a prognózis a diagnózistól függ.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2009-10-01 20:08:43; Megválaszolva: 2011. április 29., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: