• Láb zsibbadás és bőrézékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cim! Két-három napja folyamatosan zsibbadást érzek a bal lábamban. Jellege szerint nem a klasszikus értelemben zsibbadás, mint pl. ha elfekszem vagy sokáig ülök rajta. Intenzitása nem olyan nagy viszont folyamatos. A bőröm sokkal érzékényebb, a szőrszálak tapintásra fájnak. További tünetek, hogy mig a jobb lábammal érzem a viznek a melegségét, addig a bal lábamnak idő kell mig "felismeri", hogy mennyire is meleg a lábviz. Ha leülök a WC ülőkére a bal oldalamon forróságot érzek, mig a jobb oldalon hideget. A mai nap folyamán a fájdalom tovább terjedet az ágyékom felé, illetve a bal oldalamon a vese körüli magasságban is érzékeny a bőröm. Kérdésem, hogy ezek a tünetek milyen betegséget takarhatnak..... Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a láb zsibbadás témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírt tünetek leginkább valamilyen gyorsan kialakuló periferiás idegkárosodásnak, esetleg valamilyen bőrbetegségnek lehetnek tünetei. További adatok ( milyen betegségei vannak, hány éves, hogyan kezdődtek a tünetek, pontosan hol jelentkezik a zsibbadás, egyéb tünet van-e stb.) hiányában sajnos pontosabbat nem tudok mondani. Neurológiai vizsgálattal lehetne véleményem szerint közelebbit megtudni. Keresse fel háziorvosát.

        Tisztelettel: Dr. Siró Péter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-26 19:59:21; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: