• Egyensúly vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor ur!

        Vizsgálaton voltam melynek a következő eredménye látható  lapomon.Enyhe bal oldali perifériás vestibaláris periféria,nagyfoku agytörzsi vezetési zavar.Koponya ct-re jövő hétfőn megyek.Szeretnám tudni hogy mit jelent ez a vizsgálati erdmény.Pár hónaponként fordul elő velem hogy megszédülök,lefekvéskor a hátamra fekszem s forog velem minden.Ha fordulok is.Nem sokáig tart pár pillanatig s elmulik.Hányingerem hányásom nincsen.Ritkán fordul elő velem.Járásom rendes.Vannak gerinc problémáim.meszesedés,s a nyakcsigolyám kivan egyenesedve.Ez közre játszhat -e benne?Fejfájós sem igazán vagyok.Szívproblémáim is vannak.Az egyensuly vizsgálaton amikor fujták a hideg s meleg levegőt a fülembe nem szédültem,mint a hogy a hölgy mondta hogy akkor szédülni fogok.Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a egyensúly témában

        Kedves Kérdező!
         
        Nem tudom milyen vizsgálaton volt, így csak az alapján tudok válaszolni, amit Ön leírt. Nagy valószínűséggel a fülben lévő egyensúlyozó szerv működészavara állhat fenn bal oldalon, valamint az agytörzsben lévő, az egyensúlyozásban szerepet játszó központ bántalma is felmerül. A szédülését a leírása alapján leginkább nyaki eredetűnek gondolnám, nem központi, azaz "agyi" eredetűnek. Gyógytorna, fizikoterápia jó hatású lehet rá.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 13:22:06; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: