• Gerincbántalomra Morfin tapaszt kaptam, van más is?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Volt 3 gerincműtétem,2 lumbáis 1nyaki.Sajnos azóta is fájdalmaim vannak,nyak ,kar,láb a sarokig bezárólag.Orvosom morfin tapaszt írt fel szörnyű volt,ezzel letudta a problémát.MRI felvétel L.v.periradicularis és periduralis fibrosis a jobbS.1.gyök körül+degeneráció.Rehab.volt semmi érdemleges,erre már nincs megoldás?

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező!
         
        Egyenlőre semmiképpen sem javasolnám a Morfin tapasz használatát, inkább nem steroid tartalmú gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító hatású gyógyszereket, izomlazítót, fizikoterápiát, rendszeres úszást, gyógytornát. Gerincfűző viselése is jó hatású szokott lenni. A panaszait most nagy valószínűséggel a műtéti terültben kialakult hegszövet képződés okozza. Mivel hajlamos ennek képzésére, ennek műtéti megoldása nem javasolt.  Próbálja az általam javasoltakat, hátha segítenek.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-15 09:50:56; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot doktor úr/nő!Problémám kb 5 hónappal ezelőtt kezdődött,lábfájással.Pár hét alatt olyan szintre értem ,hogy nem tudtam rajt állni,menni.Orvoshoz kerültem,aki egyből tovább irányított érsebészhez és neurológiára. Az ereim...
        ENG vizsgálatom leletét szeretném megérteni. Alsó végtagi gyengeség miatt végezték (nem kóros, de viszonylag magas - 520 - CK érték miatt; EMG is történt, az negatív): A jobb n. suralisról reducalt feszültségű válasz érkezett, a...
        Tisztelt Domtornő/úr! Édesapám 76 éves.3 hete valószínűleg napszúrást kapott.Szédülèse nem csökkent,bár idôközönként jobban érezte magát. A neurológiàra utalták.CT eredményén:Mérsékelt fokú corticalis atrophia...