• Mi okozza a fájdalmat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Szeretném a véleményét kérni. 2007 decemberében L.IV és L.V. discectomiát végeztek rajtam. Hegesedés miatt 2009 januárjában hegoldást csináltak az L.IV. Most júniusban az MR vizsgálaton a következő eredményt kaptam. L.IV. és L.V. dehydralt, egyenetlen, keskenyebb, környezetükben, a csigolyában helyenként Modic degeneratio látszik. Az L.IV. discus baloldalon a foramen területén körülírtan protrusiot mutat, forament szűkíti, emellett L.IV. dis. magasságában a canalis spinalisban baloldalon kiterjedt hegszövet látszik, mely durazsákot kissé deformálja és jobra dislocalja. A hegszövet körülveszi a bal oldali durazsákból kilépő gyököt és beterjed a foramenbe is. Az L.V. disc. Körkörös mérsékelt protrusioja szintén a bal oldali foramen területén körülírtan kissé kifejezettebb, a foramenen áthaladó gyököt érinti. Sajnos nagy fájdalmaim vannak a bal lábamba, zsibbad is térdtől lefelé a fájdalom derekam, csípőm,combom és a farok csont részén is van. Szeretném megtudni, hogy mi okozhatja a fájdalmat, mi javíthat rajta, mert a háztartást sem tudom egyedül rendben tartani, 1 délelőttöt nem tudok állva és ülve eltölteni, le kell, pihenem. Köszönöm segítségét tisztelettel Máténé

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagfájdalom témában

        Kedves Kérdező!
         
        A bal alsó végtag fájdalma a korábbi műtéti területben képződött hegszövet és egy LV porckorong sérvkezdeménye okozza. Mindkettő olyan elhelyezkedésű, hogy nyomják a kilépő ideggyököket, melyek a bal alsó végtag ideg-ellátását biztosítják. Nem tudom, hogy újabb műtétnek van-e értelme, ha ennyire hajlamosa hegszövet képződésre, az újabb műtét során is kialakulhat gyöki nyomódást előidéző hegszövet. Műtét ügyében konzultáljon idegsebésszel. A fájdalom csillapítására fizikoterápia, rendszeres úszás, gyógyszerek, gerincfűző viselése lehetnek jók, de gondolom ezeket már végigpróbálta. Sajnos nem műtéti úton ennél több nem tehető.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 12:54:53; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: