• Illatok nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már jó ideje alig érzem az illatokat és az ízeket. Lehet ezen segíteni? Hova forduljak panaszommal? Vagy nyugodjak bele, hogy ez az öregedés jele? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szaglás témában

        Kedves Kérdező!
         
        A szaglás teljes vagy részleges elvesztésének hátterében leggyakrabban az orr felső részében lévő szaglóhám károsodása áll. Ezt legtöbbször fül-orr-gégészeti betegségek okozzák pl. szénanátha, korábbi vírusfertőzés miatt szaglóhám károsodás, emiatt először fülészeti vizsgálatot javasolnék. Ritka az, hogy a szaglászavar "agyi" eredetű lenne. koponya-sérüléseknél fordul elő legtöbb esetben. Ha a fülészeti vizsgálat nem mutat kórosat, ép a szaglóhám, akkor ideggyógyászati vizsgálat javasolt. Először próbáljon tengeri só tartalmú orrspray-t használni, néha csak a szaglóhám duzzanata tehető felelőssé az szaglás elvesztéséért.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 13:01:27; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: