• Hogyan tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemnek februárban voltreggel ébredést követően,heves szédülése és utánna elvesztette az eszméletét.Kb.5-10 percig nemtudott maga felől,majd miután lélegeztetni kezdtem eszméletére tért.EEG vizsgálatot végeztek és azt állapították meg hogy irritatív jeleket látnak és ezért epilepsziát állapítottak meg. Most voltunk MR vizsgálaton és a lelete negatív. Kérdésem,hogy további vizsgálatra hova menjünk hoy kiderüljön hogy valóban epilepszia-e ?

        Tisztelettel !Tóthné

        WEBBeteg szakértő válasza a ájulásos rosszullét témában

        Kedves Kérdező!

        Egy roham-nem roham szoktuk mondani, tehát egyetlen rosszullét után az epilepszia diagnózisa nem állítható fel. Az, hogy az EEG-én leírtak irritatív jeleket utalhat ugyan epilepsziára, de az is lehet, hogy a férje csak mintahordozó (rosszullét nélkül láthatók tüskék az EEG-ben).  A leírása sem típusos epilepsziára, inkább  ájulásos rosszullétre.  Epilepszia szakrendelést kellene felkeresni panaszukkal.  A gyakorlatban egy roham után nem kezeljük a beteget epilepsziásként felnőttkorban.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 09:19:01; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: