• Rosszullét autóban, buszon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr / Doktornő!

        Évek óta az a problémám, hogy ha autóval, illetve busszal utazok, egy idő után rosszul leszek. Hányingerem lesz, szédülök és verejtékezek. Ha megállok és kiszállok egy kicsit javul a helyzet, de ha hosszabb útra megyek, akkor nem használ.

        Igaz, hogy ez a pánikbetegségek egyik fajtája? Mit lehet tenni, hogy ne legyek rosszul állandóan?

        Köszönöm!

        Lilla

        WEBBeteg szakértő válasza a utazási rosszullét témában

        Kedves Lilla!

        Lehet pánikbetegség, de véleményem szerint Önnek úgynevezett kinetózisa van, melynek oka a mozgó járműben  folyamatosan változó gyorsulási erő miatti fokozott ingerképzés a belsőfülben lévő egyensúlyozó szervben. Sajnos nem nagyon lehet ellene tenni. Egyeseknek az útközben történő alvás jó hatású. Gyógyszerek közül a Daedalonnak van ezt ellensúlyoszó hatása.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 10:11:19; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: