• Fejrázás, tényleg árt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tudom, furcsa kérdéssel fordulok Önhöz, de egy ideje nagyon foglalkoztat ez, elnézést az idő rablásért. Az, ha az ember lánya naponta több alkalommal viszonylag gyorsan előre hajtja a fejét, és utána vissza húzza, az tényleg árt az agyának? Mármint tényleg olyan mintha az agy egy miniatűr agyrázkódást kapna? Tényleg elpusztulnak tőle az agysejtek, ill az agysejtek közötti kötések? Azt tudom, hogy az agysejtek egy bizonyos mértékig regenerálódnak, de a köztük lévő kötések is, amin kommunikálnak egymással? Előre is nagyon köszönöm, és várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejrázás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Ha csak rossz szokásként hajtja a fejét előre, akkor nem károsodnak az idegsejtek. Ezek a hirtelen bólintások viszont lehetnek epilepsziás rosszullétek is, ami viszont már ha túl gyakran van, károsíthatja az agy működését. Nem tudom kizárták-e már az epilepszia lehetőségét, ha nem minél hamarabb keressenek fel gyermekneurológiai szakrendelést. Ha már kizárták korábban az epilepszia lehetőségét, akkor gyermekpszichiátriai vizsgálatot javasolnék, ahol a megfelelő gyógyszeres kezeléssel ezek a bólintások megszüntethetőek vagy mérsékelhetőek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 12:06:19; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: