• Összefüggés két betegség között

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        A lányomat 2001. februárba három hétig kezelték a megyei kórházban alsóvégtagi bénulással. Közben felvitték Pestre és Debrecenbe vizsgálatra, novemberre meggyógyult és dolgozott 2003.dec.19-ig. Öt nap után orvosi segítség nélkül meghalt. A férje nem hívott hozzá orvost és minket sem értesített. A halál közvetlen oka: szívelégtelenség (soha nem voltak szívproblémái ilyennel nem kezelték)

        A halálhoz vezető betegség: alsóvégtagi bénulás többgócos gyúlladásos idegkárosodás miatt. (Guillain-Barré syndróma)   

        Kérdésem: van-e valamilyen összefüggés a Guillain-Barré syndróma és a szívelégtelenség között?

        Tisztelettel várom a válaszát. az édesanya

        WEBBeteg szakértő válasza a Guillain-Barré syndróma témában

        Kedves Kérdező!

        A Guillain-Barre szindróma a perifériás idegek/ideggyökök gyulladás okozta elváltozása, mely a végtagok bénulását illetve zsibbadásos  tüneteit okozza. Nagy valószínűséggel megfelelően kezelték a lányát, ha néhány hónap múlva munkába állhatott. Ritkán, főleg a betegség zajlása során szívritmuszavar előfordulhat, de ez áltlában nem maradndó, a betegség megszüntével elmúlik, igen kis százalékban marad meg. Kicsi a valószínűsége, hogy ezzel lehet összefüggésbe a lánya halála.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 16:41:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: