• Herpes kúra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Azért fordulok önhöz, mert nekem herpes simplex okozta arcideg bénulást állapítottak meg ( ami szerencsére már egész szép állapotban van ). Herpes ill. telviran tablettát szedtem a herpes kiírtása végett.

        Jó ötlet-e ha aciklovir-t kúra szerűen alkalmaznám a betegségem megakadályozása érdekében? Mert a jövőben el szeretném kerülni ezt a betegséget ugyan is ez már 4 alkalommal történt meg velem, de sajnos még csak a fennálló bénulásnál jöttek rá az orvosok, hogy a herpesz áll a háttérben. Nem hinném, hogy az arcom több bénulást kibírna még, mert most is nagyon nehezen javult ( 5 hónap ). Tehát, ha én ilyen kúrát alkalmaznék ez mennyire nyújtana védettséget, és kb. mennyi ideig? Milyen sűrűn lehet ezt megismételni, illetve milyen mellékhatásai lehetnek, ha ezt a kúrát alkalmazom? Előre is köszönöm a válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Kedves Kérdező!

        Ezzel a kezeléssel csak a már meglevő fertőzés szüntethető meg.  A megelőzés vírusok esetében csak védőoltás formájában hatásos, ezáltal immunizálódik a szervezet. A herpes vírus az érző ganglionokban húzza meg magát, onnan indul ismét támadásban, ha a szervezet védekező képessége valamilyen ok miatt legyengül. Mivel az érző idegek mentén támad, ezért fájdalmas hólyagok jelennek meg az ideg ellátási területében. A mozgató idegek károsodását nem szokta okozni. Érdemesebb lenne tovább keresgélni egyéb kórok felé, megnézni CT/MR-el az arcmozgató ideg lefutási útját, nincs-e valami, ami fenntartja az ideg nyomódását. Beszélje át a dolgot kezelőorvosával mégegyszer.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 21:47:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: