• Nyelvzsibbadás, nehéz beszéd

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        A segítségét szeretném kérni az ügyben, hogy kb.2 hete azt vettem észre, hogy nagyon gyakran, főleg napközben nehezemre esik a beszéd, a nyelvem nem pörög úgy mint eddig,olyan mintha lezsibbadt volna.Az egyik pillanatban teljesen jól vagyok, a következőben meg le vagyok lassulva, és nagyon oda kell koncentrálnom hogy mit és hogyan mondok, mert nagyon kellemetlen, kábán érzem néha magam, mintha "részeg" lennék.A körzeti orvoshoz nem merek ezzel elmenni, mert biztosan kinevetne, nem tudom mi lehet a problémám hátterében.31 éves gyesen lévő anyuka vagyok, a kislányom rossz alvó, ezért nem vagyok kipihenve, de ez már 2,5 éve így megy, most jönne ki a fáradság, és így?
        A fejem gyakran szokott fájni, főleg a tarkómnál a fülem mögött,de ennek nem tulajdonítottam eddig jelentőséget.A családban sok az érszűkületes, nekem csak a lábam viszeres, nem tudom, hogy van-e összefüggés ezzel.
        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a beszéd témában

        Kedves Kérdező!

        Lehet, hogy csak a fáradtság okozza Önnél ezeket a tüneteket, de lehet a hátterében valamilyen idegrendszeri eltérés is, ezért javasolnám, hogy kérje meg a háziorvosát, utalja ideggyógyászati szakrendelésre. Hasonló panaszok hátterében állhat  agyi keringészavar, migrén, epilepszia, de agydaganat is. Ideggyógyászati vizsgálat és az általa előírt egyéb vizsgálatok pontosabb diagnózishoz vezethetnek. Járjon a végére a dolgoknak, hogy megnyugodjon.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 19:22:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: