• Stroke?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Februárban volt 1 éve, hogy epekő miatt műtöttek (Hagyományos hasiműtét)amikor a műtét után felébredtem,az altatóorvos annyit mondott, hogy nagyon megijesztettem, mert hítelen ébredtem fel. A többi beteg mütét után még az egész napot átszünyókálta én egy cseppet sem voltam álmos, s még este is nehezen aludtam el.Amikor már többet járkáltam kint, nem engedtek el egyedül, mert balra mentem le a járdáról, vagy neki a falnak.Beszédnél néha, különösen a bonyoluktabb szavaknál nehezen tudtam kimondani, az írásnál felcserltem betüket, ezek mára nagyrészt elmútak, de borzasztó feledékeny lettem. Mindezeket elmondtam a háziorvosnak, a szakorvosnak, de egyikőjük sen modta meg hogy milehet ez. Kaptam Memori gyógyszert, de attól olyan depressziós lettem,hogy meg szerettem volna halni, nem öngyílkos lenni, csak elmúlni. A közelmúltban olvastam a sztrók tüneteiről s én produkáltam azokat. Nem lehet, hogy a műtét miatt egy kisfoku kialakulhatott. Ez azóta is foglalkoztat, de az orvosok akiknek elmondtam, mintha nagyott hallanának s nem válaszoltak.

        WEBBeteg szakértő válasza a memóriazavar témában

        Kedves Kérdező!

        A műtét kapcsán alkalmazott altatószerek önmagukban is okozhatják azokat a tüneteket, amiket Ön leírt, hosszabb-rövidebb ideig a műtét után, egyéni érzékenységtől függően. A műtétek során előfordulhat, hogy kisebb vérrög elszabadul, elzárja egy-egy kisebb agyi érben a keringést, ha ott elakad, és következményesen különböző idegrendszeri tüneteket okozhat. Lehet, hogy korábban is megvoltak ezek a tünetek enyhébb formában, csak a műtét után jobban odafigyelt rá. A feledékenység hátterében nemcsak agyi folyamat állhat, hanem a depresszió is okozhatja. keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést (háziorvosi beutalóval), ahol a vizsgálatával és részletesebb kikérdezésével pontosabb választ kaphat kérdésére.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 19:26:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: