• Érzéketlen lábszár

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Édesanyámnak (55 éves) kb két hete meghúzódott a dereka. Ez azóta szerencsére elmúlt, viszont a fájdalom előbb lehúzódott a combjába majd a jobb lábszára érzéktelenné vált pár napja. Vérvizsgálaton 2-3 hónapja volt, nem cukorbeteg. A koleszterinje magasabb kicsit a normálisnál, minden egyébb rendben van a vérképpen.

        Érdeklődöm hogy az érzéketlenségnek milyen okai lehetnek, illetve hogy lehet-e köze az izomhúzódáshoz (ha igen, akkor az izomfájdalomhoz hasonlóan elmúlhat e ez is rövid idő után)

        Köszönettel

        Horváth Brigitta

        WEBBeteg szakértő válasza a izomhúzódás témában

        Kedves Brigitta!

        Nagy valószínűséggel nem csak "izomhúzódásról van szó, hanem nagy valószínűséggel az alsó végtagot ellátó ideggyök is  "meghúzódott", vagy a csigolyák közötti porckorongok előboltosulása nyomja. Elmúlhat idővel, de azért érdemes lenne ideggyógyászhoz fordulni,  hogy vizsgálatokkal kizárható legyen komolyabb probléma pl. gerincsérv.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 19:34:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés és bizonytalanság érzése miatt, a negatív neurológiai vizsgálatot követően kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek. CT leletemen a következő szerepel: Athropia cerebri et cerebelli...
        Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal ( erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként csuklótájon nagyon lezsibbadt, fájt, égett. De teljes kéz zsibbadt. Kézsebész ENG vizsgálatra...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám az elmúlt 3 hónapban rengeteget fogyott, végül lelassult a beszéde és zavarodott lett. Minden tiltakozásom ellenére a pszichiátriára vették föl belgyógyászat helyett, július 15-én. Antipszichotikumokkal...