• Áramütés szerü fájdalmak,bizonyos fejmozdulatokra.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        27 éves férfi vagyok.Körülbelül 5 éve rosszul lettem,elájultam,magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam és azóta kezelnek vérnyomásra és szorongásra.Azelőtt semmi bajom nem volt,egy-két megfázástól eltekintve.A webbetegen olvastam a sclerosis multiplexnél előforduló áramütés szerű fájdalmakról.Nekem ez néha előjön,kb fél évente egy két napig tart.A kérdésem,hogy ez a jeleneség biztosan smet jelent-e???Vagy egyébként is előfordulhat.Más betegség kapcsán még nem olvastam róla.A háziorvosom sem tud róla semmit.Amúgy az sm majd minden jelét produkálom.Minden nap álmos,fáradt,gyenge,bizonytalan vagyok,néha szédülés,hányinger,fejfájás,végtagok zsibbadása.Gyakorlatilag a szorongás tüneteit is produkálom,de erre az áramütés szerű dologra nem találok magyarázatot.Gyógyszereim:diovan,paroxat,caduet,rivotril,újabban allergiára aerius,(ami semmit nem ér).

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!

        A fejmozdulatra jelentkező fájdalom nem biztos jele az SM-nek, sőt SM-ben igen ritkán jelentkezik. Sokkal gyakoribb a gerinc megbetegedéseiben illetve a koponya-gerinc átmenet elváltozásai esetén. A tünetek, amiket SM jeleként leírt, a szorongásos zavarnak, pánik szindrómának is megfelelhet. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a vizsgálatát követően pontosabb választ kaphat a kérdésére.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 09:56:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: