• Bal lapocka és nyaki fájdalom.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő!

        Szeretném a véléményét kikérni egy három éve húzódó problémámra.

        Én 54 éves nő vagyok: a fájdalmaim úgy kezdődnek,hogy erős fájdalmat érzek a ball lapockám környékén ami kisugárzik a ball karomba,kézfeljembe és a kissujamba van amikor a mellkasomba is.A fájdalom egy idő után a lapocka zsibbadásával kezd megszünni.CT és MR vizsgalaton a következő diagnózist állitották fel HDI med lat.C V-VI,Spodylosis cervicalis,Bordaközi idegbántalom,a TH csigolyák elülső és oldalsó peremein kp.foku artrotikus kihegyesedések,az intervertebralis rések a thoracalis szakaszon kissé beszükültek.Tegretol tabblettát irtak fel amit a gyomrom miatt nem tudok szedni.A fájdalom csillapítók sokaságát kpróbáltam már de nem enyhiti semmi a fájdalmat.Rendszeresen járok gyógymasszázsra .Kardiólogusnál jártam a leletem negatív.Sajnos már oda jutottam,hogy a háztartási munkáimat sem tudom ellátni a fájdalom miatt. Kérdésem az lenne mivel lehetne ezt a mozgáskorlátozottságot előidéző fájdalmat csillapítani, és reggel ha felkelek megszédülök lehet-e ezektől a problémáktól?

        Válaszát előre is köszönöm:Éva

         

        WEBBeteg szakértő válasza a lapockatáji fájdalom témában

        Kedves Éva!
         
        A különböző tartásjavító fűzők vislése javíthat a fájdalmon. Ha a gyógyszereket nem bírja szedni, érdemes akupunktúrával próbálkozni, illetve kaphatóak a különböző TENS készülékek, melyen szintén jó fájdalomcsillapító hatásúak. A szédülése lehet a nyaki gerinc degeneratív elváltozásai miatt. Gerinctornát javasolnék, ami szintén jó a fájdalomra és a szédülésre is.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 13:09:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés és bizonytalanság érzése miatt, a negatív neurológiai vizsgálatot követően kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek. CT leletemen a következő szerepel: Athropia cerebri et cerebelli...
        Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal ( erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként csuklótájon nagyon lezsibbadt, fájt, égett. De teljes kéz zsibbadt. Kézsebész ENG vizsgálatra...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám az elmúlt 3 hónapban rengeteget fogyott, végül lelassult a beszéde és zavarodott lett. Minden tiltakozásom ellenére a pszichiátriára vették föl belgyógyászat helyett, július 15-én. Antipszichotikumokkal...